Appelbollen met havermout-jasje (door gastblogger Eefje)

Gastblogger Eefje deelt graag via Heerlijk Puur haar heerlijke gezonde baksel: Appelbollen met havermout-jasje. Lees hieronder meer over Eefje en haar visie op gezonde voeding. Het recept vind je onderaan de pagina. – Groetjes, Lotte

IMG_2447
Hello foodlovers,

Ik ben Eefje, 24 jaar en kom uit het prachtige Leiden. Ik werk als shift supervisor bij Starbucks op Leiden centraal. Barista zijn is ontzettend leuk werk! Ik vind bakken al leuk zo lang ik mij kan herinneren. Toen ik een jaar of 14 was en in de tweede klas van de middelbare school zat wist ik het zeker. Ik moet en zal de banketbakkers opleiding gaan doen. Hier ben ik aan begonnen en 2 jaar later had ik mijn diploma banketbakken niveau 2 op zak. Wat een leuke opleiding zeg. Taarten en koekjes bakken op school, wie wil dat nou niet? Iedereen die dit leest en nog twijfelt ook aan deze opleiding te beginnen, DOEN! Een paar jaar later kwam ik er achter dat ik koken ook echt heel leuk vond. Bakken & koken, goede combi als je het mij vraagt! Naast mijn overheerlijke bed is de keuken toch wel the place to be in mijn huisje. Na een lange drukke werkdag kan ik heerlijk ontspannen door iets te bakken. Soms iets met plan maar vaak ook zonder. Improviseren of iets maken met de spullen die je in huis hebt lijden vaak tot de beste resultaten. Zo ook het recept van deze appelbollen. Ik wou graag iets bakken maar ik had geen zin om boodschappen te doen, nou dan trek ik dus alle kastjes open en laat ik mijn ideeën de vrije loop.

Nu ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met mijn Instagram account. Als je zoekt op @eefsfood kun je mij vinden. Ook heb ik sinds een paar maanden een website waar ik voornamelijk recepten maar ook wel eens andere food gerelateerde berichtjes op deel. Een Facebook pagina kan in deze tijd natuurlijk ook niet meer ontbreken, www.facebook.com/eefsfood. Ik bak best gevarieerd! Ik maak ‘gezondere’ baksels maar er komen ook taarten en koekjes voorbij die gewoon met bloem, boter en suiker worden gemaakt. Voor ieder wat wils dus. Instagram vind ik nog wel het leukst van alles, naast alles te bakken en koken vind ik het foto’s maken ervan ook heel erg leuk om te doen. Je krijgt zoveel leuke reacties, echt dat kan mijn dag maken! Zonder jullie zou er niks aan zijn.

Bedankt voor het lezen! Leuk als je een keer een kijkje komt nemen op mijn site.

Liefs,
Eefje.

NODIG:image1
– 2 Jonagold appels
– 10 el havermout vlokken
– 2 el amandelmeel
– 3 zachte medjoul dadels, ontpit
– 1 banaan
– 1 ei
– 1 tl kokosolie
-rasp van een halve limoen
– 1/4 tl kardemom
– 1/2 tl kaneel
– 2 tl rietsuiker
– handje fijngehakte pistache nootjes

HOE:
1. Was de appels en droog ze af.
2. Maal alle ingrediënten (behalve de appel, pistache nootjes en rietsuiker) samen tot een dik en plakkerig geheel. Het moet een substantie worden die niet meer vloeibaar is. Mocht het dat wel zijn voeg dan nog een beetje havermout of amandelmeel toe.
3. Plak het deeg eerst rondom aan de onder en zijkant van de appel. Maak de laag ongeveer een halve cm dik. Het is aan te raden dit met natte handen te doen anders wordt het echt een zooitje.
4. Zet de appels op een bakblik waar een bakpapiertje op ligt.
5. Verdeel dan de rest van het deeg over de appel.
6. Maak af met de pistache nootjes en een klein beetje rietsuiker.
7. Zet de appels in een voorverwarmde oven van 175 graden en bak deze voor ongeveer 40 minuten.
8. Heerlijk als ontbijt of lunch met een flinke schep kwark en nog wat extra kaneel, honing & walnoten.

Check Eefje’s blog voor meer recepten & tips: www.facebook.com/eefsfood

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>