Appeltaart-havermoutpap

De smaak van ‘grootmoeders’ appeltaart (niet die diepvries kant-en-klare met gelei, juk!), wie houdt er niet van? Nou ik wel in ieder geval! Vooral als ‘ie nog lekker warm is. Aangezien appeltaart in de ochtend mij ietwat te ver gaat, maar de smáák van appeltaart daarentegen niet, besloot ik de smaak na te bootsen met havermoutpap.

NODIG:
- 35 gram havermout
- 1 el lijnzaad
- 250 ml melk (amandel, hazelnoot of soja)
- klein handje rozijnen
- halve appel (Elstar of Jonagold), in stukjes
- kaneel
HOE:
Meng alles in een pannetje en breng langzaam aan de kook. Laat koken tot de appel zacht is en schep het in een schaaltje. Maak evt. af met nog wat kaneel, (rauwe) honing of agavesiroop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>