Banaan-bosbessen-tahini-chia smoothie ‘soep’

Smoothie ‘soep’ is een heerlijke variatie op een standaard smoothie. Je gebruikt meer stevige fruitsoorten (zoals banaan, mango, peer, appel, etc.) en minder vocht, waardoor de smoothie een soepachtige textuur krijgt. Ik gebruik eigenlijk altijd banaan of mango als basis, omdat deze fruitsoorten de meest stevige textuur geven. Daar voeg ik vaak een meer frisse fruitsoort aan toe, zoals kiwi, bosbessen of appel. Eventueel voeg ik nog notenpasta (zoals tahini of amandelpasta) of een vochtopnemend product (zoals havermout, teff, lijnzaad of chiazaad) toe. Ik laat het een nachtje in de koelkast staan en maak het de volgende ochtend af met bijv. huisgemaakte granola, gojibessen, hennepzaad, >70% pure chocola, kokos, etc. Hieronder vind je het recept voor een banaan-bosbessen-tahini-chia smoothie ‘soep’.

NODIG:
– 1 banaan
– 1 flinke hand bosbessen
– 1 el tahini
– 1 el chiazaad
Topping:
– 1 blokje >70% chocola
– 2 el huisgemaakte granola (zie RECEPTEN)

HOE:
Snij de banaan in plakjes en doe samen met de tahini en de bosbessen in een keukenmachine. In een blender kan eventueel ook, maar werkt minder goed, omdat een blender meer vocht nodig heeft om een gladde massa te kunnen mixen. Een staafmixer werkt eventueel ook.
Blend de banaan, tahini en bosbessen tot een gladde massa en schep de chiazaadjes erdoor. Zet één nachtje in de koelkast en top het de volgende dag met de granola en pure chocola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>