Boekweitpap met gebakken peer & incabessen

Ik doe regelmatig boodschappen in Duitsland, net over de grens. In de Duitse supermarkten hebben ze veel aparte producten, die je in Nederland veelal alleen bij de biologische supermarkten of natuurwinkels vindt. Zo ook boekweitgrutten! Ik zag ze liggen in het schap en heb ze direct gekocht. Ik verzon een lekker recept en het was eigenlijk in één keer raak. Erg lekker.

NODIG:
– 50 gram boekweitgrutten
– 200 ml melk (amandel, soja of kokos)
– 1 tl kokosolie
– halve peer, in stukjes
– klein handje incabessen
– rauwe amandelen, gehakt
– kaneel, naar smaak
– agavesiroop of honing (optioneel)

HOE:
Laat de boekweitgrutten één nacht weken in de melk. Dit vermindert de kooktijd en zorgt ervoor dat de boekweitgrutten makkelijker te verteren zijn.
Verhit 1 tl in de pan en doe de gehakte amandelen in de pan. Let op dat de schil niet verbrand (is bij mij wel eens voorgekomen…). Doe vervolgens de stukjes peer, incabessen en kaneel erbij. Bak tot de peer zacht is.
Doe de boekweitpap in een schaaltje en doe het peermengsel erover. Maak evt. af met wat agavesiroop of honing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>