Boerenkoolchips

Bij het horen van boerenkoolchips loopt waarschijnlijk niet direct het water in je mond. Tóch is dit een heerlijke, krokante snack en ook nog eens ontzettend gezond. Daarnaast kun je eindeloos variëren met kruiden en specerijen, waardoor je er niet snel op ‘uitgegeten’ raakt.

In dit gerecht gebruik ik olijfolie in plaats van kokosolie. Olijfolie geeft een extra lekkere smaak aan de chips en oxideert niet, omdat ik de chips bak op 120 C (oxideert vanaf ongeveer 140 C). Lekker olijfolie gebruiken dus!

NODIG:
- flinke struik boerenkool (niet voorgesneden), gewassen & gedroogd
– 2-3 el olijfolie
– snuf (Himalaya)zout
– kruiden/specerijen naar smaak (bijv. knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, basilicum, etc.)
HOE:
Verwarm de oven voor op 120 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Scheur de boerenkoolbladeren van de stengel en leg op het bakpapier. De stengels gebruik je niet, deze kun je eventueel de volgend