Carrotcake muffins

12829013_922036821184911_7250100521700154157_o

Met het druilerige weer van vandaag en zoete trek leek het mij een goed plan weer eens de keuken in te duiken en een gezond baksel te maken. Carrotcake stond al lang op de to-do lijst. Met een beetje inspiratie van het internet en een beetje van mezelf heb ik deze muffins in elkaar gedraaid. En wonder boven wonder zijn ze direct goed gelukt. Enjoy!

NODIG (6 – 8 muffins):
- 150 gram amandelmeel
– 3 eieren
– 100 gram wortel, geraspt
– 50 gram ongezouten roomboter of kokosolie, gesmolten
– 3 el honing
– 2 tl speculaaskruiden
– 2 tl wijnsteenbakpoeder
– snuf zout

Optionele frosting (minder gezond ;-)):
– 50 gram monchou
– 1 el honing
– 1 el citroensap

HOE:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de droge ingrediënten (amandelmeel, speculaaskruiden, wijnsteenbakpoeder & zout) met elkaar. Meng de natte ingrediënten (eieren, geraspte wortel & honing) met elkaar.
Voeg beetje bij beetje het droge mengsel bij het natte tot zich een glad mengsel vormt. Ik meng alles het liefst in een keukenmachine, maar de fanatiekelingen of mensen zonder foodprocessor kunnen het natuurlijk ook met de hand in een beslagkom mixen.
Verdeel het cakebeslag, tot ongeveer 1 cm onder de rand, over 6 tot 8 muffincupjes.
Bak de muffins gaar in het midden van de oven in 20 tot 30 minuten. Om te controleren of de muffins gaar zijn kun je een cocktailprikker in het midden van de muffin steken, als deze er schoon uitkomt is de muffin gaar.
Laat de muffins afkoelen.
Optioneel: meng voor de frosting de monchou met de honing en het citroensap en verdeel over de muffins. Bestrooi tot slot de muffins met wat kaneelpoeder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>