Chai thee latte

Ik ben een ontzettende theeleut. Ik drink dagelijks minimaal 6 koppen thee. Af en toe is het dus lekker om wat anders te drinken. Een heerlijke variatie op een gewoon kopje thee is chai tea latte. Chai is het Indiase woord voor ‘thee’ en wordt van origine gemaakt met zwarte thee en o.a. kaneel, kruidnagel, kardemom en gember. Ik heb al verschillende varianten chai thee geprobeerd en vindt die van Pickwick het allerlekkerst. Daarnaast is de chai thee van Pickwick cafeïnevrij, omdat het is gemaakt op basis van rooibosthee in plaats van zwarte thee, welke van nature cafeïnevrij is. De rooibos geeft een zoete, minder bittere smaak aan de chai thee latte!

NODIG:
– 200 ml amandel-, rijst- of sojamelk
– 1 zakje chai thee
– 1 tl ahornsiroop, agavesiroop of rauwe honing
– kaneel (naar smaak)

HOE:
Verwarm de melk in een steelpannetje en leg het theezakje erin. Draai het vuur uit als de melk bijna kookt (als je de eerste belletjes ziet). Druk met de rug van een vork