Chocoladekwark met blauwe bessen & kaneel

Dit receptje postte ik gisteren op mijn Instagram en omdat ik zo’n positieve reacties kreeg, heb ik besloten het recept op mijn blog te plaatsen. De inspiratie voor dit recept komt van de super lekkere (!) chocoladesnoepjes die mijn moeder een tijdje terug in huis had en waar ik niet vanaf kon blijven, zo lekker! Amandelen omhuld met chocolade en een laagje kaneelpoeder. Helaas waren deze snoepjes gemaakt van melkchocolade en dus niet gezond. Vandaar dat ik de combinatie van amandelen, chocola en kaneel heb gebruikt voor dit receptje.

NODIG:
– 200 ml magere kwark
– 1 el rauwe cacao
– handje bevroren blauwe bessen
– 2 el gehakte amandelen
– kaneel

HOE:
Rooster de gehakte amandelen in een droge pan en laat afkoelen. Meng de kwark met de rauwe cacao en top met bevroren blauwe bessen en gehakte amandelen. Bestrooi met flink wat kaneel en c’est ça!

Tip: Rooster meteen een grote hoeveelheid gehakte amandelen en bewaar in een bakje. Zo heb je altijd lekkere geroosterde amandelen bij de hand om je gerechtjes mee te bestrooien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>