Creamy avocadopesto

AvocadopestoIk had vandaag zin in pasta pesto. Maar mijn avocado was rijp en wie regelmatig avocado’s in huis heeft weet: rijp = direct opeten. 1 seconde, wat zeg ik… een split-second (!),  te laat en je avocado is bruin. Hartstikke zonde natuurlijk, want avocado’s zijn mega gezond! Dus ik bedacht mijn pesto te maken op basis van avocado. Super lekker! Ik heb wat glutenvrije (bruine rijst) pasta gekookt, cherrytomaatjes erdoor gedaan en een flinke schep avocadopesto erop gegooid. Maar je kunt deze avocadopesto natuurlijk ook gebruiken als dip of als beleg. Ik gebruik overigens edelgist, voor een veganistische variant, maar voel je vrij om dit te vervangen door Parmezaanse kaas.

HOE:
- 1 rijpe avocado
– 20 basilicumblaadjes
– 1 flinke el edelgist
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 el water
– Himalayazout/peper (naar smaak)

NODIG:
Superdupereasy: alles blenden in een keukenmachine, proeven en eventueel knoflook, basilicum of edelgist toevoegen. Net zoals jij het lekker vindt!
Heb je geen keukenmachine? Prak de avocado dan met een vork, snij de basilicum zo fijn mogelijk en meng met de rest.

Tip: wil je de pesto bewaren in de koelkast? Doe dan de avocadopesto in een luchtdicht potje, druk goed aan met een lepel en zet ongeveer 1cm onder water.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>