Ei-muffins uit de oven

Eieren zijn een perfecte bron van eiwit. Ze bevatten alle essentiële aminozuren die nodig zijn om spierweefsel en lichaamsweefsel op te bouwen en te maken. Ei-muffins zijn een heerlijke variatie op je standaard gebakken of gekookt ei. Daarbij kun je eindeloos variëren met groenten en kruiden. Ei-muffins zijn erg lekker voor bij de lunch of een (feestelijke) brunch!

NODIG (6 muffins):
– 4 eieren
– 3 el zuivelvrije melk (amandelmelk, rijstmelk of biologische sojamelk)
– muffinvormpjes / muffinblik
– groenten naar keuze, in kleine blokjes (bijv. uitje, tomaat zonder vruchtvlees, paprika, champignons, spinazie, lente-ui, etc.)
– kruiden naar keuze, gehakt (bijv. verse basilicum, verse peterselie, bieslook, Italiaanse kruiden, etc.)
– 4-seizoenspeper/Himalayazout
– 1 tl kokosolie

HOE:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Als je een muffinblik gebruikt, vet deze dan in met wat kokosolie. Meng de eieren met de melk en wat peper & zout en klop luchtig. Vul de muffinvormpjes met groenten en kruiden naar keuze. Giet het eimengsel in de vormpjes en bak ze in de oven voor ongeveer 20 minuten. De muffins zullen waarschijnlijk inzakken als je ze uit de oven haalt, dit is niet erg. Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>