Havermout mokmuffin met moerbeibessen & amandelen

Een havermout mokmuffin, het woord zegt het al, havermout in de vorm van een muffin in een mok. Je kunt het maken met verschillende soorten fruit en noten, maar dit is toch wel verreweg mijn favoriet. Ik bereid deze mugmuffin het liefst in de oven, omdat dit nu eenmaal gezonder is. Echter maak ik het ook af en toe in de magnetron. De magnetron heeft de laatste jaren een slechte naam gekregen. Het zou goede stoffen in voeding kapotmaken en slechte stoffen activeren. Huidige wetenschappelijke studies naar de effecten van de magnetron op de gezondheid zijn echter niet eenduidig. Om die reden heb ik voor mijzelf de keuze gemaakt om alleen bij zeer hoge uitzondering de magnetron te gebruiken. Een havermout mokmuffin is lastig te bereiden in de oven, omdat je daarvoor een hittebestendige mok moet hebben, welke niet iedereen heeft. Daarbij verkort je de tijd aanzienlijk als je de muffin bereidt in de magnetron (2 minuten tegenover 25 minuten). Al met al, kies de bereiding die jij wil. Het maakt de heerlijke smaak er niet minder op in ieder geval.

NODIG:
– 30 gram havermout
– 1 ei
– 3 el amandelmelk of water
– kaneel (naar smaak)
- snuf Himalayazout
– 1 el moerbeibessen
– klein handje rauwe amandelen
– halve tl kokosolie
– 1 el rauwe honing of agavesiroop of ahornsiroop
HOE:
Rooster de amandelen in de kokosolie in een pan en laat afkoelen. Meng de havermout met het zout en de kaneel. Kluts het ei in een mok en voeg de amandelmelk of water toe. Doe de havermout erbij en roer door elkaar met een vork. Strooi de moerbeibessen en de amandelen erover en zet de mok in de magnetron voor 2 minuten op ongeveer 600 watt. Indien je de voorkeur geeft aan de oven: 20-30 minuten op 180 graden. Maak de muffin af met wat honing, agavesiroop of ahornsiroop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>