Huisgemaakte granola

Cornflakes, muesli, cruesli, ze zijn volop verkrijgbaar in de supermarkt. Helaas zijn de meeste niet altijd even gezond, vooral cruesli en cornflakes zijn echte suikerbommen. Tijd dus om een gezonde variant te maken die je over je (geiten/soja)yoghurt kan strooien. Hieronder het recept voor granola. Granola lijkt veel op muesli, maar wordt gemaakt met noten in plaats van gedroogd fruit, waardoor je sneller en langer een verzadigd gevoel hebt.

 

NODIG:

- 500 gram havervlokken
– 3 el kokosolie
- 2 el kaneel
- 30 gram zonnebloem- of pompoenpitten
– 75 gram gemengde, ongebrande noten (gehakt)
HOE:
Verwarm de oven voor op 180 C. Verhit 1 el kokosolie in de pan en rooster hierin de pitten en noten voor ongeveer 5 minuten. Leg de havervlokken op de bakplaat (evt. op bakpapier), strooi de kaneel erdoor en meng de resterende (gesmolten) kokosolie erdoor. Voeg tot slot de geroosterde pitten en noten toe en rooster in de oven voor ongeveer 10-15 minuten. Laat afkoelen en doe in een mooie afsluitbare pot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>