Hummus met een twist

image (3)Hummus wint steeds meer populariteit. Waar de meesten enkele jaren geleden nog nooit van dit kikkererwtenpapje hadden gehoord, maakt het nu onderdeel uit van het eetpatroon van velen. En terecht. Kikkererwten hebben een heerlijke, unieke smaak (nootachtig & romig) en bevatten veel gezonde stoffen. Zo zijn kikkererwten rijk aan eiwitten, als je ze combineert met granen of rijst heb je alle essentiële aminozuren binnen voor het opbouwen van spier- en lichaamsweefsel. Je kunt hummus op verschillende manieren eten. Als beleg, als dip, als saus, etc. Daarnaast is hummus ideaal voor mensen die lactose-intolerant of veganist zijn. Hieronder vind je mijn favoriete hummusrecept. Sommigen voegen ook komijn toe, ik hou hier persoonlijk niet van, maar voel je vrij om dit toe te voegen. Verder ben ik groot fan van hummus met een toevoeging, eerlijk gezegd eet ik hummus vrijwel nooit zonder er extra kruiden of specerijen aan toe te voegen. Ik heb mijn favoriete variaties op hummus ook bijgevoegd.

Klassieke hummus:
– 250 gram gekookte kikkererwten
– sap van halve citroen