Knolselderij-winterpeen soep met appel & mosterd

Bij mijn biologisch groentepakket van deze week zat een knolselderij. Deze typische winterknol bevat onder andere calcium, vitamine C en ijzer. De smaak is wat anijsachtig, wat maakt dat knolselderij wat lastiger te verwerken is in gerechten. Ik besloot er vandaag een soepje van te maken. Om de anijssmaak wat minder heftig te maken besloot ik een zoete tegenhanger toe te voegen. Het was een heerlijk bijzonder soepje. Perfect voor de koude winterdagen.

NODIG (3/4 personen):
- halve knolselderij, geschild en in grove stukken
- 2 middelgrote winterpenen, schoongemaakt en in grove stukken
- 1 appel, in grove stukken (met schil)
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, geperst
– 2 tl grove mosterd
- 1 tl kokosolie
- 2 biologische groentebouillonblokjes
HOE:
Verhit 1 tl kokosolie i