Koolhydraatarme boerenkoolstamppot met linzenballetjes

Wie houdt er nou niet van boerenkoolstamppot op de koude winterdagen? Nou, ik wel! Alhoewel aardappelen zeker niet ongezond zijn, er zitten erg veel vitaminen in, en ik ze dus ook zeker af en toe eet, had ik vandaag zin in een ‘lowcarb’ boerenkoolstamppotje. Ik eet vaak overdag al voldoende koolhydraat’rijke’ producten, waardoor ik dit ‘s avonds niet meer nodig heb.
Maar hoe maak je die? Heel simpel, switch de aardappelen voor eenzelfde hoeveelheid bloemkool en c’est ça. Om de wintermaaltijd helemaal compleet te maken heb ik er vegetarische gehaktballetjes bij gedaan. Ik wilde ‘m eigenlijk met kippengehakt maken, maar die kon ik zo snel niet vinden tijdens het boodschappen doen (alleen ‘plofkip’ kippengehakt, bah!), dus besloot ik gehaktballetjes te maken o.b.v. linzen. Ik denk dat ik ze v