Koude komkommersoep

23062014-IMG_7340Bij warm zomerweer is een warme soep vaak niet erg lekker, vandaar hier een recept voor een heerlijke koude komkommersoep. Fris, vullend en gezond!

NODIG (2 personen):
- 1,5 komkommer
– 150 ml magere kwark
– 1 tl biologische bouillonpoeder of halve blokje
– snuf 4-seizoenspeper
– 1 tl gedroogde kruiden naar keuze (ik gebruikte munt)
– water

HOE:
Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer in grove stukken en doe samen met de kwark en de bouillonpoeder in een blender. Voeg een snuf peper en 100 ml water toe en blend tot een gladde massa. Voeg water toe tot de soep de gewenste dikte heeft. Laat de soep minimaal 1uur afkoelen in de koelkast. Verdeel de soep over de kommen en maak af met een mespunt gedroogde kruiden naar keuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>