Kruimeltaartje met peer, vijgen & sinaasappel

Peervijgen taartMini-taartjes beginnen een serieuze verslaving te worden. Een grote taart krijg ik in m’n eentje vaak niet op (ofja… ik zou ‘m in theorie wel op kunnen, maar laten we dat maar niet doen ;-), een mini-springvormpje van 12cm is dus dé oplossing. Gisteren stond ik weer in de keuken om mijn maaltijden voor de hele week voor te bereiden en daar horen ook gezonde snacks bij. Na een korte brainstormsessie is dit peer-vijgentaartje eruit gekomen. Het recept was gelukkig meteen geslaagd, dus hierbij het recept.

NODIG:
Bodem:
- 100 gram amandelmeel (of 50 gram amandelmeel & 50 gram bruinerijstmeel)
– 15 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
– 3/4 geklutst ei
– 1 el kokosolie
– snuf Himalayazout
Vulling:
- halve peer, in stukjes
– 5 gedroogde vijgen, in stukjes
– kleine tl kaneel
– 1 tl geraspte sinaasappelschil
– 1 el ahornsiroop of agavesiroop
Kruimel:
- 2 el havermout

Extra: springvorm van 12 cm (o.a. verkrijgbaar bij Xenos en kookwinkels)

HOE:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de gedroogde vijgen in wat koud water en dep droog met keukenpapier. Meng de stukjes peer, vijgen, geraspte sinaasappelschil, kaneel en agavesiroop en zet opzij.
Meng het amandelmeel met de suiker en het zout. Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie en 3/4 geklutst ei toe (niet het hele ei, daar wordt het deeg te nat van) en meng alles met een vork. Bekleed de bodem van het springvormpje met bakpapier en vet de gehele springvorm in met wat kokosolie. Bedek de springvorm met 3/4 van het deeg en strooi 1 tl havermout (bij voorkeur in meelvorm) op de bodem over het deeg. Doe vervolgens het peer-vijgenmengsel erin. Meng het resterende deeg met 2 tl havermout en strooi dit over het mengsel. Zet de taart 30 minuten in de oven, draai na 15 minuten de oventemperatuur terug naar 150 graden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>