Marokkaanse quinoa-ras el hanout salade met wortel, paprika & pistachenootjes

De lekkerste salades ontstaan bij mij vaak als ik ‘maar gewoon wat doe’. Ik had van alles in mijn koelkast liggen en besloot een salade met ras el hanout te maken. Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel met ruim 20 (!) specerijen. Ik ben groot fan van de Arabische/Marokkaanse keuken en kook regelmatig met dit kruidenmengsel. Er zit veel verschil tussen de verschillende merken, ik vind persoonlijk de ras el hanout van ‘Flavori’ (zie foto beneden) het lekkerst. Ik heb het zakje gekocht in een Arabische/Turkse supermarkt, die zijn tegenwoordig in alle (grote) steden wel te vinden!

NODIG (1 persoon):
50 gram quinoa
– 150 gram wortel of pompoen, in stukjes
– halve paprika, in dunne reepjes
– 1 tl balsamico
– 1 tl ras el hanout
– flinke hand rucola of andere groene bladsla
– 1 tl knoflookpoeder
– gesloten handje gehakte pistachenoten
– 4-seizoenspeper/Himalayazout

HOE:
Kook de quinoa samen met de wortel of pompoen, balsamico en ras el hanout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het water moet inkoken, dus gebruik niet te veel water, de quinoa moet ongeveer 3 cm onder water staan. Rooster ondertussen de gehakte pistachenootjes in een droge pan. Vorm een ‘bal’ van de rucola en scheur één keer door, zo komen de aroma’s meer vrij. Leg de rucola op een bord en bestrooi met de knoflookpoeder. Je kunt eventueel ook verse knoflook gebruiken, maar ik vind dat persoonlijk te overheersend. Check of de quinoa gaar is, voeg evt. wat water toe. Breng tot slot op smaak met peper en Himalayazout. Schep het quinoamengsel op de rucola, leg de paprikareepjes erop en bestrooi met de gehakte pistachenootjes. Bismillah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>