Mijn favoriete goedgevulde omelet

886360_897947193593874_3522559458358970924_oEen omelet… ik durf best te zeggen dat het merendeel van de Westerse bevolking heel hard ‘JA’ roept als je vraagt of ze een omelet lekker vinden. Ik val ook onder dit merendeel. Op mijn vrije dagen duik ik in de middag geregeld tien minuten de keuken in om een gezonde omelet in elkaar te draaien. Zo ook vandaag. Het is een koolhydraatarm recept. Ik eet er zelf ook geen koolhydraten bij, in de vorm van brood of crackers. Voel je vrij om deze bij flinke trek erbij te eten. Indien je een omelet na het sporten eet, is mijn advies hier koolhydraten bij te eten.

NODIG (1 persoon):
- 2 eieren, los geklutst
– klein handje geraspte oude kaas
– kwart avocado, in plakjes
– handje champignons, in blokjes
– 1 kleine tomaat, in blokjes
– 1 halve rode ui, gesnipperd
– 1 el kokosolie of rijstolie
– 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden (optioneel
– Himalayazout/peper

HOE:
Verhit de olie in een koekenpan en voeg de rode ui toe. Meng ondertussen de kaas en eventueel de Italiaanse kruiden door de geklutste eieren.
Voeg de champignons en tomaatblokjes toe en bak ongeveer 3 minuten. Laat de champignons niet te lang bakken, want hierdoor worden ze té gaar en geven ze te veel vocht af.
Haal de pan van het vuur en giet het eimengsel in de pan. Roer alles door totdat het ei gaar is.
Doe het roerei in een schaaltje, leg de avocadoschijfjes ernaast en bestrooi met zout & peper. Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>