Paprika-courgette-tomaatsoep met Turkse kip

Dit is een heerlijk supervullend soepje die je prima kunt eten voor lunch of diner. Het recept voor de Turkse kip staat als op mijn blog (zie RECEPTEN, diner). Je kunt deze soep heel makkelijk vegetarisch of veganistisch maken door de kip te vervangen door vegetarische kipstukjes (van de Vegetarische slager, bijvoorbeeld), biologische tofu, tempeh of een gesloten handje cashewnoten.

NODIG (2 personen):
- halve courgette, in stukjes
– 1 paprika, in stukjes
– 1 blikje tomatenpuree (zonder toegevoegd suiker)
- 1 ui
– 1 (biologisch) groentebouillonblokje (zonder E-nummers/andere rare toevoegingen)
- 150 gram Turkse kip (zie RECEPTEN, diner) of een veganistische variant dus
HOE:
Doe 400 ml water in de pan samen met het bouillonblokje en breng aan de kook. Voeg de groenten en de tomatenpuree toe, draai het vuur klein en kook alles in 10 minuten gaar. Bak in een aparte pan de Turkse kip. Haal de soep van het vuur en mix met een staafmixer tot een gladde massa, voeg water toe tot de soep de gewenste dikte heeft. Breng de soep opnieuw zachtjes aan de kook. Schenk de soep in twee kommen en verdeel de kipstukjes. Bestrooi tot slot met wat gedroogde oregano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>