Pasta tonno met tomaat, paprika en verse rode pesto

pasta tonnoIk weet niet wat er met mij is gebeurd, maar ik ben sinds kort verslaafd aan tonijn. Het meest bizarre hiervan is, is dat ik tonijn eerst niet lustte. Vies vond zelfs! Smaken veranderen blijkbaar. Dit is by far mijn favoriete recept.
Note: koop altijd tonijn in water met een MSC-keurmerk. Dit keurmerk verzekerd je van dolfijnvrije vangst en pesticiden-vrije tonijn.

NODIG (2 personen):
- 180 gram tonijn uit blik, in water
– 70 gram ongekookte pasta (naar keuze)
– 1 rode of gele paprika, in reepjes
– 2 middelgrote tomaten, in stukjes
– 1 rode ui
– 2 el verse rode pesto
– 1 blikje tomatenpuree
– optioneel: mespuntje chilivlokken
– peper/Himalayazout

HOE:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de rode pesto langzaam in een hapjespan. Pesto wordt gemaakt op basis van olijfolie, wat oxideert bij te hoge temperaturen, dus laat de pan niet gloeiend heet worden.
Voeg de ui en paprika toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tonijn, tomatenstukjes en tomatenpuree (en evt. chilivlokken) toe. Scherp regelmatig om en ‘prak’ de tomatenstukjes, zodat er een tomatensaus ontstaat.
Breng alles op smaak met zout en peper en voeg tot slot de pasta toe.
Verwarm alles nog voor ongeveer 2 minuten en voila, je pasta tonno is klaar om geconsumeerd te worden. Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>