Perzik-pistachecake

IMG_8353Ik was weer eens in de bakmood en om de een of andere reden leek dit mij een lekkere combinatie. Ik had zelf iets te weinig perziken gebruikt, dus ik heb stiekem wat perziken toegevoegd aan het recept. De cake is ontzettend lekker, maar hou er rekening mee dat het iets anders smaakt dan een ‘standaardcake’.

NODIG:
- 300 gram bruinerijstmeel (te koop bij de biowinkel, zoals Ekoplaza)
– 250 ml plantaardige melk
– 2 eieren
– 3 tl ahorn-/agavesiroop of ongeveer 8 druppels stevia
– 4 el kokosolie, gesmolten
– 3 el (bourbon) vanille extract
– 4 tl wijnsteenbakpoeder
– snuf Himalayazout
– 4 perziken
– 50 gram gepelde ongezouten (!) pistachenootjes

HOE:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de perziken en snij één perzik in partjes van 1 cm dik. Snij de rest van de perziken in kleine blokjes. Vet een cakeblik in met wat kokosolie en bedek de bodem met de perzikpartjes.
Meng de droge ingrediënten (meel, wijnsteenbakpoeder en zout) en de natte ingrediënten (melk, ei, siroop, vanille extract en kokosolie) apart van elkaar. Voeg ze vervolgens bij elkaar en klop tot een gladde massa met een (garde)staafmixer. Meng de stukjes perzik door het beslag.
Giet het beslag over de perziken. Hak de pistachenootjes grof en strooi deze over het beslag. Bak de cake gaar in ongeveer 40-50 minuten. Prik ter controle een satéprikker in de cake, als de prikker schoon is, is de cake gaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>