Rucolapesto (veganistisch)

Ik vind pesto ontzettend lekker, maar het wordt gemaakt met onder andere kaas, wat het niet direct de meest gezonde keuze maakt. Daarbij zijn pijnboompitten en basilicum behoorlijk aan de prijs. Ik wilde altijd al een keer pesto maken, dus besloot om een gezonde, goedkopere variant te maken. Ik maak de pesto met rucola en zonnebloempitten, welke een stuk goedkoper zijn (en minstens even lekker) dan basilicum en pijnboompitten. Het resultaat is dik geslaagd, ik hoef geen ‘gewone’ pesto meer!

NODIG:
– 50 gram rucola
– 25 gram zonnebloempitten
– 1 teentje knoflook, geperst
– 2 el edelgist
– 4 el olijfolie
– peper/Himalayazout

HOE:
Rooster de zonnebloempitten in een droge pan en laat afkoelen. Vorm van de rucola een bal en scheur twee keer door. Doe de rucola, de knoflook, edelgist, zonnebloempitten en olijfolie in een keukenmachine en mix tot een smeuïge pasta. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en serveren maar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>