Snel & gezond: Mediterrane koolvisfilet

Afgelopen weekend heb ik bij de Albert Heijn XL Alaska koolvis gekocht. Deze lagen in het vriesvak en zijn MSC-gecertificeerd. Ik eet alleen vis dat MSC-gecertificeerd is. De meeste vis in de supermarkt, zowel vers als uit het vriesvak, is gekweekt. Gekweekte vis is vergelijkbaar met de plofkip. Vol met vieze, ongezonde stofjes. Absoluut niet eten dus! Hieronder vind je een recept voor een ontzettend lekkere Mediterrane koolvisfilet, je kunt uiteraard ook een andere witvis gebruiken. Super simpel, snel & gezond.

NODIG (2 personen):
– 2 stukken Alaska koolvis, MSC-gecertificeerd (!)
– 1 teentje knoflook
- 1 tl gedroogde basilicum
– 2 mespuntje gedroogde chilivlokken
– 2 tl witte wijnazijn
– 1 tl kokosolie
– Himalayazout/4-seizoenenpeper
HOE:
Doe de kokosolie samen met de knoflook, basilicum en chilivlokken in de pan. Verwarm zachtjes, de kokosolie moet niet te heet worden, want dan frituur je de knoflook, wat een bittere smaak geeft. Als de kokosolie ‘heet’ genoeg is, leg je de koolvisfilets in de pan. Druppel over elke koolvis 1 tl witte wijnazijn. Bak de koolvis gaar in een paar minuutjes, keer regelmatig. Eet de vis met groenten naar keuze. Ik at het met verse wilde spinazie en cherrytomaatjes, maar met gegrilde groenten is ook erg lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>