Super Hot Chocolate

Nee, deze warme chocolademelk is niet ‘super heet’, de ‘super’ staat voor super gezond! Ik gebruik namelijk rauwe cacao, wat ontzettend gezond is, het bevat enorm veel antioxidanten, meer dan welke voedingsstof dan ook. Heerlijk voor de koude herfst- en wintermaanden.

NODIG:
- 250 ml melk (amandel, hazelnoot of soja)
- 1 flinke el rauwe cacao
- natuurlijke zoetstof (stevia, agavesiroop of honing)
- optioneel: kaneelstokje

HOE:
Verwarm de melk in de pan tot een drinkbare temperatuur. Breng het niet aan de kook, want dan krijg je een vies velletje en is de melk zó heet dat de goeie stofjes in de rauwe cacao deels kapot gaan. Schenk een klein beetje van de warme melk in een mok en voeg de cacao toe. Klop het los met een vork en voeg de rest van de melk toe. Voeg natuurlijk zoetstof toe en eventueel een kaneelstokje voor de smaak en om te roeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>