Watermeloensalade met botersla, komkommer en basilicum

22062014-IMG_7333Voor de warme zomermaanden is een licht verteerbare salade ideaal. Fris, gezond en niet te zwaar op de maag. Ik had afgelopen week op de markt een pitloze watermeloen (handig!) gekocht. De ene helft heb ik natuurlijk zo uit het vuistje op gesnoept, maar de andere helft heb ik gebruikt voor deze heerlijke salade.

NODIG (2-3 personen):

– halve watermeloen, in grove stukken
– halve komkommer, in linten
– 2 flinke handen botersla, gescheurd & gewassen
– 10 blaadjes basilicum, gehakt
– 2 el olijfolie
– 1 el citroen

HOE:
Meng de stukken watermeloen met de linten komkommer en botersla in een slakom. Meng de olijfolie en citroen erdoor en bestrooi met de basilicum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>